RSS

ÖSS Geyikleri

Pazar günü sınava girecek öğrenciler artık çalışmayı bırakmıştır sanırım. Ama sınavdan önce bu sorulara mutlaka gözatmaları gerektiğini düşünüyorum :) Ben duyumu aldım 2009 ÖSS'de çıkacak sorulardan bazıları:

ÖSS için soru yaklaşımları (1)
Bir miktar para Ali, Veli ve Mehmet arasında eşit olarak paylaştırılacaktır.Ama Mehmet; "Benim yaşım büyük niye eşit paylaşalım ki?" diyerek Ali ve Veli'in ağzını burnunu kırmak suretiyle parnın büyük bir kısmını alıyor.Geriye kalan paraları ALi ve Veli'ye eşit dağıtalım bari derken, Ali babasını çağırıyor ve Mehmet'i dövdürerek bütün parasını alıyor.Bu olaylardan korkan Veli para almaktan vazgeçiyor ve kaçıyor. Mehmet ve Ali nekadar para almıştır?

ÖSS için soru yaklaşımları (2)
Ali'nin elinde 120 litrelik alkol-su karışımı vardır.Bu karışımın %40'ı alkoldür.Tam bu sırada Ali kızarkadaşıyla kavga ediyor ve efkârlanıp alkolün bir kısmını içiyor.Bir süre sonra alkol-su karışımındaki alkolün %20'sinin kaldığı gözleniyor.Ali kızarkadaşını arıyor ama kızarkadaşı telefonu kapattığından Ali batsın bu dünya diyor ve biraz daha alkol içiyor.Son durumda karışımdaki alkol oranı %7 olduğuna göre, Ali'yi bir trafik polisi çevirse kaç promil alkollü çıkar?

ÖSS için soru yaklaşımları (3)
Hızları 60 km/sa ve 50 km/sa iki kamyon aynı anda farklı yerlerden birbirlerine doğru harekete geçiyorlar.&0'la giden kamyon şoförünün iki gündür uykusuz olduğu ve 50 ile giden kamyoncununda 250 promil alkollü olduğu bilindiğine göre bu iki araç kaç saat sonra kaza yapar?

ÖSS için soru yaklaşımları (4)
Bir banka Türk Lirası'na yıllık %20 faiz uyguluyor.Bunu duyan eleman hemen parasını o bankaya yatırıyor.Bizim eleman parasını ne kadar süreliğine bankaya yatırmalı ki banka batmadan ya da hortumlanmadan parasını çekebilsin?

ÖSS için soru yaklaşımları (5)
Galatasaray-Fenerbahçe derbisi olduğu gün bir otobüste Galatasaraylılar ile Fenerbahçeliler yanyana oturuyor.Maç Ali Sami Yen Stadı'nda olduğuna göre ve otobüs Taksim'den kalktığına göre stada gelinceye kadar otobüste kaç fenerli kaç cimbomlu kalır?

Şıklar yok biliyoruma ama o kadar da hazıra konmayın canım :)
(kaynak:www.payidar.net)

3 yorum:

Nurgül Eryıldır Günay dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Nurgül Eryıldır Günay dedi ki...

:)))))))))))
peki bu sene havuz problemi yok mu:)))

Burçin dedi ki...

havuz problemi yaz tatiline devretti :)

Yorum Gönder